Порошенко назвав умову для проведення виборів на Донбасі

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко озвучив, за якої умови ймовірне проведення місцевих виборів на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко заявив, що вважає введення місії миротворців ООН на Донбас єдиним шляхом, який дає можливість провести місцеві вибори в регіоні.

Про це він заявив на брифінгу після зустрічі з президентом Словенії Борутом Пахором, передає Слово і Діло.

«Миротворчі сили на окупованому Донбасі - це єдиний можливий спосіб, щоб, нарешті, почати політичний процес підготовки до місцевих виборів, але під контролем міжнародних сил забезпечення миру», - повідомив Порошенко.

Раніше президент наполіг на тому, що неможливо, щоб миротворча місія проходила одночасно з перебуванням російських військ.

«Це інструмент для того, щоб чинити тиск на РФ, щоб вона вивела війська з окупованої території», - констатував Порошенко.

Як повідомлялося, три країни готові оплатити миротворців на Донбасі.

Відзначимо, що згідно з підрахунками екс-генерального секретаря НАТО Андерса Фога Расмуссена, Україні потрібно 20-25 тисяч військових і п'ять тисяч поліцейських міжнародної місії.

Нагадаємо, за даними порталу 30 квітня 2014 року кандидат в Президенти України Петро Порошенко заявив, що в Донецькій і Луганській областях вся влада буде змінена.

Також, президент пообіцяв провести місцеві вибори на Донеччині, як тільки Росія виконає четвертий пункт мінського меморандуму: закриє кордон і забере підрозділи з території України.

Раніше аналітики «Слова і Діла» відстежили, в які країни Європи і з яким мандатом вводили миротворчі сили, і як це допомогло закінчення конфлікту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: