Порошенко розповів, про що говорив із Меркель і Макроном

Читать на русском
Президенти України, Франції й канцлер Німеччини скоординували кроки для проведення зустрічі лідерів країн Нормандського формату.

Президент Петро Порошенко, президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Ангела Меркель скоординували кроки для проведення зустрічі лідерів країн Нормандського формату найближчим часом.

Про це після зустрічі в Німеччині заявив Порошенко, пише «Слово і Діло».

Переговори без Путіна: чого чекати від зустрічі в Аахені?Президент України, канцлер Німеччини та президент Франції зустрінуться в німецькому Аахені. Чого чекати від переговорів Україні?

Він нагадав, що 18 та 23 травня відбудуться зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним у Меркель та Макрона.

«Чітко узгодили й скоординували ті кроки, порядок денний, які ми маємо зробити, щоб найближчим часом провести засідання Нормандського формату, щоб якісно підготувати порядок денний і провести ефективні переговори в зазначеному форматі», – сказав Порошенко.

Він додав, що найбільш імовірно, ця зустріч відбудеться в Парижі.

Порошенко також додав, що на зустрічі 10 травня обговорили питання санкцій, миротворців та звільнення заручників.

«Ретельно обговорили політику санкцій. Санкції будуть продовжені. І запроваджені нові, додаткові санкції, особливо для тих, хто брав участь в організації та проведенні незаконних виборів у Криму», – сказав глава держави.

Також говорили про ескалацію конфлікту з боку РФ. Порошенко відзначив, що докладно проінформував про втрати на сході країни.

«Ми ретельно обговорили наші кроки, дорожню карту імплементації Мінських домовленостей, обов’язково з використанням елементу миротворців. Ми наголошуємо, що безпековий компонент неможливо виконати без миротворчої місії», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон зустрілися в німецькому Аахені.

Раніше канцлер ФРН відзначала, що йдеться не про Нормандський формат, оскільки Володимира Путіна на цій зустрічі не буде. За словами міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, на переговорах Україна зосередиться на питаннях безпеки, звільнення політичних ув'язнених і заручників, а також миротворчої місії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: