Що скаже Меркель на торговельну війну США

Читать на русском
Ангела Меркель в телефонному форматі обговорила з президентом Франції та англійським прем'єром Терезою Мей проблему тарифних війн з США.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель в телефонному форматі обговорила з президентом Франції Еммануелем Макроном та англійським прем'єром Терезою Мей проблему тарифних війн з США та виконання умов ядерної угоди з Іраном.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає DW.com.

G7 готова розширити санкції проти РосіїПід час зустрічі глав МЗС країн «великої сімки» був досягнутий консенсус з приводу подальших обмежень проти РФ.

Сторони зійшлися на думці, що «Сполученим Штатам не слід здійснювати будь-які торговельно-політичні заходи щодо Євросоюзу», маючи на увазі можливу відмову Вашингтона від виняткових умов для європейських країн щодо нових мит на сталь і алюміній після 1 травня.

В ході зустрічі Меркель з президентом США Дональдом Трампом в Вашингтоні глава Білого дому ухилився від прямої відповіді на питання, чи продовжить він дію виняткових умов чи ні.

Берлін готовий «в рамках положень багатосторонньої торгівлі захищати свої інтереси», підкреслила Меркель.

У прес-службі глави британського уряду уточнили, що предметом діалогу стала також «важлива роль ядерної угоди з Іраном (Спільного всеосяжного плану дій - Ред.) як кращого способу нейтралізувати загрозу» того, що в розпорядження Тегерана можуть потрапити ядерні озброєння.

Чому в РФ заговорили про будівництво «Північного потоку-3»?Газпром не виключає будівництва нового газопроводу Північний потік-3, якщо Євросоюз підтвердить потребу в російському газі. Яким чином можлива реалізація проекту, міркували експерти.

Учасники розмови також поговорили про важливість продовження діалогу в тристоронньому форматі для «просування спільних інтересів та забезпечення безпеки» в Європі.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрілася у Вашингтоні з американський президентом Дональдом Трампом.

Головною темою переговорів була проблема у трансатлантичній торгівлі та можливі негативні наслідки нових американських санкцій проти Росії для німецьких фірм, що мають комерційні зв'язки з російськими партнерами.

Друга важлива для Берліна тема візиту – газопровід «Північний потік-2». Якщо «Газпром» опиниться у американському списку санкцій, то на планах подвоєння потужності північноєвропейського газопроводу дном Балтійського моря можна буде поставити хрест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: