Новий уряд РФ: «кишеньковий» прем'єр Путіна та перезавантаження відносин із Заходом

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Потрібно розуміти, що уряд в РФ є суто технічним, самостійно він нічого не вирішує.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Михайло Дяденко, оцінюючи зміну уряду в Росії.

«У РФ уряд грає технічну роль, самостійно він не може ухвалювати навіть мінімальних рішень – і щодо економіки, і тим більше щодо зовнішньої та внутрішньої політики. Всі рішення ухвалюються Путіним. І найближчим часом незалежно від перестановок це не зміниться», – зазначив Дяденко.

Неважливо, хто буде прем'єром, адже нічого не зміниться, додав експерт.

Він не виключив, що Дмитро Медведєв може залишитися прем'єр-міністром.

«Медведєв зручний для Путіна. По-перше, як людина, що достатньо незаплямована, по-друге, він уже показав себе в справі як надійний молодший соратник Путіна. Медведєв вельми віддалений від якихось кланів, кремлівських угруповань. Це якраз і дає йому шанси», – пояснив політолог.

Чубаров назвав показники явки на «виборах» президента РФ в КримуРефат Чубаров заявив, що явка на незаконних виборах в Криму становила 42 відсотки виборців, з них 8відсотки - зіпсували бюлетені.

На його думку, навіть якщо прийде нова людина, в рамках наявної системи новий прем'єр не буде самостійним політиком.

Щодо України, то, скоріш за все, Сурков продовжить виконувати свою роль і залишиться куратором, уточнив експерт.

Щодо подальших кроків, то найбільш імовірно, що найближчим часом Путін приділятиме більше уваги Заходу й намагатиметься відновити якісь зв'язки із західними партнерами, підкреслив він.

«Імовірно, буде запропонований варіант перезавантаження. Якщо він не матиме успіху, то фактично відбуватиметься мобілізація ресурсів, усіх сил із посилом того, що проти РФ виступає весь світ, а Москва сильніша за всіх і просто відстоює свої інтереси. Приблизно таке мобілізаційне гасло й надалі використовуватиме Путін», – резюмував Михайло Дяденко.

Нагадаємо, 5 травня в Росії проходили мітинги «Він нам не цар», приурочені до інавгурації Володимира Путіна, що відбулася сьогодні, 7 травня.

У 26 містах Росії затримали понад 1599 імовірних учасників акцій «Він нам не цар» і випадкових перехожих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: