Рада закликала світ заборонити «Північний потік-2»

Читать на русском
Верховна рада України в четвер, 5 квітня, закликала світову громадськість не допустити
будівництво російського газопроводу Північний потік-2.

Верховна рада України в четвер, 5 квітня, закликала світову громадськість не допустити будівництво російського газопроводу «Північний потік-2».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Північний потік-2» та українська ГТС: чи дійсно все безнадійноВтрати України від запуску Північного потоку-2 можуть скласти близько 3 мільярдів доларів щорічно. Німеччина погодили всі документи щодо проекту. Але за ким остаточне рішення? Міркували експерти.

Українські парламентарі закликають світову спільноту не брати участь у підготовці, фінансуванні чи лобіюванні російського проекту.

Крім того, український парламент закликає провести консультації між урядом України та Європейською комісією щодо недопущення будівництва газопроводу згідно зі статтею 247 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та статтею 6 Договору про заснування Енергетичного співтовариства.

Народні депутати також виступають за поширення на «Газпром» та афілійованих із ним осіб персональних і секторальних санкцій, які були запроваджені за російську збройну агресію проти України.

Верховна Рада закликає застосовувати регуляторні, інфраструктурні та інші заходи з надійного й сталого монопольного впливу російських підприємств на енергетичних ринках Європи, Центральної Азії та Далекого Сходу.

Також народні депутати зазначають, що намір «Газпрому» реалізувати проект «Північний потік-2» стане затвердженням абсолютної монополії РФ на газовому ринку Європи, а наслідки реалізації проекту вийдуть за рамки комерції чи внутрішніх справ країн ЄС і приведуть до енергетичної кризи, економічної й політичної дестабілізації в усій Європі.

Як повідомлялося, «Північний потік-2» отримав усі дозволи в Німеччині.

Раніше деякі країни заявляли, що «Північний потік-2» загрожує безпеці Балтійського регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: