СБУ видворила з України двох російських журналістів

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) примусово повернули в Російську Федерацію і Казахстан спеціальних кореспондентів російських телеканалів «Перший канал» і «Росія».

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) примусово повернули в Російську Федерацію і Казахстан спеціальних кореспондентів російських телеканалів «Перший канал» і «Росія», які були відряджені до Києва для підготовки пропагандистських сюжетів про святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це повідомили в прес-службі СБУ на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Пільги ветеранам і заборона георгіївської стрічки: що до 9 травня обіцяють політикиВ Україні сьогодні святкують День перемоги. Слово і Діло аналізувало, що політики обіцяли ветеранам.

«Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандистів зняті Валентиною Соловйовою і Ольгою Юр'євою відеоматеріали планувалося використовувати для дискредитації України перед світовою спільнотою і поширення дезінформації серед населення», - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що діяльність російських пропагандисток шкодить національній безпеці України, її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу.

«9 травня 2018 Соловйову примусово повернуто в РФ, а Юр'єву в Казахстан з забороною в'їзду в нашу країну терміном на три роки», - зазначають українські силовики.

У СБУ нагадали що згідно з указом президента України № 133 від 15 травня 2017 року, щодо російських телеканалів «Перший канал» і «Росія» застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території України.

Раніше в Єврокомісії прокоментували видворення російської пропагандистки з України.

Також відзначимо, що в Польщі відреагували на видворення історика з РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: