СБУ попередила провокації спецслужб РФ до 9 травня

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки виявили й припинили спроби РФ здійснити провокації до 9 травня через соцмережі.

Співробітники Служби безпеки виявили й припинили спроби РФ здійснити провокації до 9 травня через заборонену в Україні соцмережу «ВКонтакте».

Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

«Оперативники спецслужби виявили двох жителів Київської та Сумської областей, які адміністрували антиукраїнські спільноти в соцмережі «ВКонтакте». Співробітники СБ України задокументували, що зловмисники отримали вказівку від російських спецслужб організувати підбір охочих за гроші взяти участь у так званому «Марші Безсмертного полку» в різних містах країни», – йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, напередодні 9 травня значно активізувалася пропагандистська діяльність представників так званого «Міністерства інформації ДНР».

«Його працівники розсилають «методички» власникам антиукраїнських угруповань у соцмережах для проведення масової агітації в інтересах Кремля та терористичних організацій «Д/ЛНР», – розповідають в СБУ.

Напередодні травневих свят співробітники СБУ заблокували в соцмережах вісім антиукраїнських угруповань, які поширювали заклики до участі в провокаційних фейкових акціях в інтересах Росії.

Нагадаємо, 8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років.

Також стало відомо, як будуть чергувати поліцейські на травневі свята.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: