У Польщі відреагували на видворення історика з РФ

Читать на русском
Польща вважає видворення історика Генріка Глембоцького з Росії ворожим актом щодо вчених, які вивчають питання поневолення поляків Радянським Союзом.
Польский історик Хенрік Глембоцький

Польща вважає видворення історика Генріка Глембоцького з Росії «ворожим актом» щодо вчених, які вивчають питання «поневолення поляків» Радянським Союзом.

Про це заявив голова оборонного відомства країни Антоні Мацеревич, повідомляє Polska Agencja Prasowa, пише «Слово і Діло».

Історичний конфлікт Польщі та України: що буде з «чорними списками» та чи можлива розв'язкаУкраїна та Польща домовилися про скасування мораторію на пошуково-ексгумаційні роботи, що вже називають поступками з боку української влади, а тим часом чорні списки набули чинності. Оцінку конфлікту дали експерти.

За словами Мацеревича, депортований історик займався вивченням злочинів радянського режиму проти поляків, що й стало причиною виселення.

«Це відомий історик, який займався, зокрема, тематикою, пов'язаною з органами безпеки радянської держави, дуже глибоко вивчав той апарат, а тому, я думаю, що це ворожий акт щодо тих істориків (...), які показують рівень залежності й поневолення поляків Радянським Союзом. Я так це пояснюю», – заявив він.

Польський міністр додав, що особи на кшталт Глембоцького, які розповідають, «чим насправді була радянська тоталітарна система, є небажаними».

Раніше в Міноборони Польща заявили, що РФ готується до нового протистояння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: