Заходи до Дня Перемоги пройшли в Києві, Харкові та Львові – фото

Читать на русском

У середу, 9 травня, в честь Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні пройшов ряд заходів, не обійшлося без провокацій.

У середу, 9 травня, в честь Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Україні пройшов ряд заходів, не обійшлося без провокацій.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Станом на 13:00 затримані і складено протоколи на 10 осіб за використання і виготовлення забороненої символіки, щодо 14 осіб приймається рішення про складання адмінпротоколів, повідомив на брифінгу перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

Так, поліція Києва затримала двох учасників масових заходів, які порушили закон. Також у двох жінок виявили заборонену символіку.

«У одного при поверхневій перевірці вилучили штик-ніж, інший - намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційних рамок. Правоохоронці виявили також двох жінок із забороненою символікою. Їх доставляють для складання адміністративних матеріалів», - йдеться в повідомленні поліції.

Пільги ветеранам і заборона георгіївської стрічки: що до 9 травня обіцяють політикиВ Україні сьогодні святкують День перемоги. Слово і Діло аналізувало, що політики обіцяли ветеранам.

Одна із затриманих жінок - мати загиблої екс-регіоналки Ірини Бережної, Олена Бережна. На жінку склали адмінпротокол за 173 статтею (виготовлення і використання забороненої символіки).

Крім цього, під час конфлікту тілесні ушкодження отримав чоловік 1954 року народження. Молоду людину, яка вдарила потерпілого, доставили в управління поліції. Після проведення першочергової перевірки її діям дадуть правову оцінку.

Всього в масових заходах в Києві на даний момент взяли участь 2 тис. осіб.

«Серйозних конфліктів не сталося. Затримані особи всі відпущені. В даний час одна особа ще затримана, у якої в рюкзаку виявлено балончики. Це речі не заборонені, але, з огляду на ситуацію, поліція тимчасово вилучила балончики», - повідомили в поліції.

У Харкові на захід зібралося близько 15 тис. чоловік, повідомляє 057.ua.

Видання відзначає, що люди прийшли з фотографіями загиблих на війні родичів, правда, багато хто з них були надруковані в одному стилі і на Меморіалі можна було помітити різних людей з однаковими фотографіями їхніх «дідів».

«Комуністи кричали «фашизм не пройде», «янкі гоу хоум» і «слава Радянському союзу». Деякі прийшли в футболках, на яких були заборонені «колорадські» стрічки. Кілька проукраїнських активістів зробили чоловікові зауваження за стрічку, але у відповідь почули лише лайку», - йдеться в повідомленні.

У Львові на Марсове поле прийшов 80-річний чоловік в червоній футболці з написом СРСР і зображенням серпа з молотом. Львів'янина відразу затримали правоохоронці і доставили в Личаківській відділ поліції, передає видання Гал-інфо.

Раніше в Києві невідомі намагалися прорвати кордон поліції на Арсенальній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: