В Україні заборонять проектування тимчасових автостоянок на тротуарах

Читать на русском
Лев Парцхаладзе відзначив, що відсутність автостоянок сприятиме підвищенню безпеки в пішохідних зонах і мінімізації можливих аварій за участю пішоходів.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема відтепер не допускається облаштування тимчасових автостоянок на тротуарах.

Про це повідомляє прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лева Парцхаладзе, пише «Слово і Діло».

Кінець «закону джунглів»: чим завершиться реформа паркуванняВже у вересні водіїв очікуватимуть нові правила покарання за неналежну парковку. Втім, чи зможуть вони докорінно змінити ситуацію, аналізував Олександр Радчук.

«Сьогодні хаотична парковка автомобілів значно ускладнює дорожній рух, викликає додаткові затори й найважливіше – створює небезпеку та незручності для руху пішоходів», – зазначив заступник міністра.

Парцхаладзе відзначив, що відсутність автостоянок сприятиме підвищенню безпеки в пішохідних зонах і мінімізації можливих аварій за участю пішоходів.

Згідно з новими державними будівельними нормами, не допускається проектування тимчасових автостоянок на тротуарах, уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення безперервного руху, уздовж проїжджих частин магістралей загальноміського значення регульованого руху й магістралей районного значення в разі, коли коефіцієнт використання пропускної здатності наближається до 1 та при виділенні на цих магістралях окремих смуг для руху маршрутного транспорту.

Фактичні порушення правил парковки під час експлуатації доріг регулюватимуться відповідно до нового закону України від 21.12.2017 №2262-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів», який набуває чинності 27 вересня 2018 року.

Також відзначимо, що в Україні мають намір запровадити нові обмеження при будівництві.

Раніше масштабна пожежа охопила автостоянку в Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: