В Україні мають намір ввести нові обмеження при будівництві

Читать на русском
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести межі мінімальної і максимальної щільності населення в забудові.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства пропонує ввести межі мінімальної і максимальної щільності населення в забудові, обмеживши можливість її підвищення з урахуванням конкретних умов.

Відповідні зміни містяться в новому проекті державної будівельної норми (ДБН) «Планування і забудова територій», передає прес-служба міністерства, пише «Слово і Діло».

«Будівельна амністія»: навіщо влада узаконила самобуди та за що запровадили штрафи?Ініціатива Верховної Ради щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт, має кілька аспектів.

«Зараз діючими нормами визначена максимальна щільність населення - 450 чол/га, при цьому обмеження її підвищення немає. Тобто, вона може збільшуватися при наявності відповідного обґрунтування, і хто як хоче, так і обґрунтовує необхідність. У результаті - в деяких районах великих міст бачимо суцільну забудову щільністю 1000-2000 чол/га і повну відсутність благоустрою та соцінфраструктури. Щоб виключити в майбутньому такі ситуації та забезпечити людям комфортні житлові умови, в новому ДБН будуть встановлені конкретні обмеження можливості підвищення щільності - допускається її збільшення максимально до 20% (це в 540 чол/га) при 2-х обов'язкових умовах», - повідомив заступник міністра регіональної політики, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Такими обов'язковими умовами є: розміщення на території мікрорайону підземних і/або багатоповерхових гаражів з автостоянками і велосипедними стоянками, а також наявність вбудовано-прибудованих закладів дошкільної освіти та об'єктів повсякденного і періодичного обслуговування, створення відкритих терас у житлових і громадських будівлях.

Для можливості підвищення щільності населення в забудові ці умови повинні бути виконані одночасно.

Раніше стало відомо, коли почнуть знесення корпусу заводу «Більшовик» в Києві.

Також відзначимо, що Рада прийняла закон про будівництво платних доріг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: