Нові правила паркування: Кличко зробив заяву

Читать на русском
Наприкінці березня 2018 року Петро Порошенко підписав закон  про нові правила паркування. Документ набирає чинності через 180 днів з дня його опублікування.

Мер столиці Віталій Кличко заявив, що влада Києва отримає повноваження штрафувати водіїв та евакуйовувати авто, які залишили у місцях, де паркування заборонено, а лишати авто під знаком «парковка заборонена» буде дуже дорого.

Про це повідомляє прес-служба столичної мерії, передає Слово і Діло.

«Щодо парковок ... автомобілі стоять, де завгодно – на тротуарах, на вулиці, недобросовісні водії кидають їх, перекриваючи навіть проїжджу частину», - зазначив Кличко і нагадав, що зараз міська влада не може штрафувати таких порушників.

Кличко нагадав, що президент України підписав закон у сфері паркування транспортних засобів і протягом наступних 5 місяців він вступить у законну силу. Він уточнив, що столична влада отримає повноваження штрафувати недобросовісних водіїв.

«Єдине можу пообіцяти недобросовісним водіям – авто кидати на вулиці під знаком парковка заборонена буде дуже дорого. Ми будемо ці авто евакуйовувати і виписувати штрафи, які будуть достатньо болючими», - підкреслив мер.

Кличко наголосив, що забрати авто зі штрафмайданчика також «коштуватиме недешево».

Зазначимо, наприкінці березня 2018 року Петро Порошенко підписав закон про нові правила паркування.

Нагадаємо, в Україні у водіїв, які вперше отримали посвідчення водія й були позбавлені права на керування авто, назавжди забиратимуть права.

За даними «Слова і Діла», міністр внутрішніх справ Арсен Аваков запевняв, що відеофіксація порушень правил дорожнього руху в повному обсязі запрацює в 2017 році, але провалив обіцянку

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: