Президент підписав закон про нові правила паркування

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко підписав закон, який встановлює нові правила паркування транспортних засобів та відповідальність за їх порушення.

Президент України Петро Порошенко підписав закон, який встановлює нові правила паркування транспортних засобів та відповідальність за їх порушення.

Про це повідомили в прес-службі президента, пише «Слово і Діло».

У центрі Києва заборонять паркування – список вулицьДепутати Київської міської ради на засіданні 28 листопада визначили 67 столичних вулиць, де буде заборонено залишати автомобілі.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів» набуває чинності через 180 днів із дня його опублікування.

Закон передбачає відповідальність за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів шляхом запровадження фото- та відеофіксації правопорушень. Встановлюється обов’язкове залишення копії постанови або повідомлення про рішення про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення, зафіксовані в режимі фотозйомки/відеозапису, на лобовому склі. Справу розглядатимуть інспектори з паркування.

Порядок на дорогах: як зміниться життя автомобілістів у 2018 роціУ новому році на автомобілістів чекає низка законодавчих новацій. Вони стосуватимуться як змін до ПДР, так і вирішення проблеми з авто на іноземній реєстрації. Чого слід очікувати та якою буде реакція автомобілістів – у матеріалі Олександра Радчука.

Закон також змінює розмір штрафів за порушення паркування й передбачає надання 50% знижки в оплаті штрафів, якщо штраф сплатять протягом 10 банківських днів.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року Верховна Рада встановила штраф за порушення правил паркування транспортних засобів.

Раніше повідомлялося, що в Києві змінили правила паркування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: