Вибори-2019: соціологи назвали фаворитів

Читать на русском
Якби вибори президента України проходили в середині квітня 2018 року, то перемогла б лідерка партії Батьківщина Юлія Тимошенко.

Якби вибори президента України проходили в середині квітня 2018 року, то перемогла б лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

Результати дослідження оприлюднив Київський міжнародний інститут соціології, передає «Слово і Діло».

У пошуках втрачених еліт. Звідки візьмуться «нові обличчя»Запит на нових політиків як ніколи високий. Втім, де взятися новим елітам, коли всі соціальні ліфти в Україні не працюють? Про нелегкий шлях політичних скелелазів – у колонці політолога Олександра Радчука.

У разі, якби фронтмен групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук і шоумен Володимир Зеленський брали участь у виборах 2018 року, станом на середину квітня в першому турі більшість голосів отримала б лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко (16,1% серед тих, хто збирається голосувати і визначився). Друге місце громадськість віддала б екс-міністру оборони України Анатолію Гриценку (12,7%), третє – голові Радикальної партії Олегу Ляшку (12,2%).

Президент Петро Порошенко отримав би 12,2% голосів, а Володимир Зеленський і Святослав Вакарчук 10,8 і 9,6% відповідно. Також 8,8% голосів отримав би олігарх Юрій Бойко, 8,6% – медіамагнат Вадим Рабінович.

Якби парламентські вибори проходили б у середині квітня 2018 року й у них брали участь партії «Блок Святослава Вакарчука» і «Слуга народу», до Верховної Ради пройшли б представники восьми політичних сил.

Значну підтримку порівняно з іншими партіями отримали б ВО «Батьківщина» (14,4% серед тих, хто збирається голосувати й визначився), «Громадянська позиція» (11,5%), Радикальна партія (11,4%), «Блок Петра Порошенка» (9 9%), «За життя» (9,3%), «Опозиційний блок» (9,3%), «Блок Вакарчука» (8,6%) і «Слуга народу» (8,4%).

Раніше Порошенко не потрапив до топ-3 президентського рейтингу.

Також відзначимо, що аналітики «Слова і Дела» проаналізували, хто з лідерів електоральних рейтингів більш відповідальний.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: