Соцопитування КМІС і виконання обіцянок. Хто з лідерів електоральних рейтингів більш відповідальний

Читать на русском

Майже 40% опитаних українців поки не визначилися, за кого голосувати на президентських і парламентських виборах. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС). Але серед тих, хто визначився, вже є свій рейтинг електоральних лідерів. Ми вирішили порівняти, чи збігається рівень підтримки політиків українцями з рівнем їхньої відповідальності.

Серед тих, хто проголосував би наприкінці лютого за президента України, перше місце отримала б Юлія Тимошенко з підтримкою опитаних у 24,6%, йдеться в дослідженні КМІС. Друге місце отримав би Олег Ляшко (15,5%), третє – Анатолій Гриценко (12,5%).

Чинний президент Петро Порошенко, за даними КМІС, опинився б на четвертому місці з підтримкою в 9,8% голосів. Буквально на десяту відсотка від нього відстає Юрій Бойко, який набрав у результаті соцопитування 9,7%. На шостому місці опинився б Вадим Рабінович із 9,5% підтримки.

Юлія ТимошенкоНародний депутат України

Якби виборці подивились, як їхні кандидати виконують свої обіцянки, то рейтинг електоральних лідерів виглядав би дещо інакше.

Згідно з нашим моніторингом, на першому місці за кількістю виконаних обіцянок опинився б Анатолій Гриценко, рівень відповідальності якого становить 50% (він виконав стільки ж обіцянок, скільки й провалив). Щоправда, на сьогодні Гриценко не є ані чинним народним депутатом, ані посадовцем, тому його обіцянки не потрапляють до системи моніторингу «Слова і Діла» з часів завершення роботи VII скликання ВРУ, тобто з 27 листопада 2014 року. Відповідно, й кількість обіцяного Гриценком непорівнювана з кількістю обіцянок решти лідерів електоральних симпатій.

На другому місці – президент Петро Порошенко, який виконав 42% своїх обіцянок. Лідер багатьох опитувань Юлія Тимошенко, попри звинувачення в популізмі на її адресу, опинилася б серед конкурентів на третьому місці, оскільки її рівень відповідальності наразі становить 39%.

Олег Ляшко за свою політичну кар'єру спромігся виконати 32% своїх обіцянок, тобто за рівнем відповідальності посідає четверте місце.

Юрій Бойко, як і в рейтингу електоральних лідерів, так і за рівнем відповідальності став би п’ятим – у нього 26% виконаних обіцянок. На шостому місці знову опинився б Вадим Рабинович, який спромігся виконати лише 19% своїх запевнень.

Анатолій ГриценкоГолова партії «Громадянська позиція»

Ви можете створити власну порівняльну таблицю, колишніх і нинішніх нардепів, міністрів, президентів, мерів, голів ЦОВВ та/або обладмініістрацій, скориставшись нашим інструментом порівняння політиків за критерієм виконання обіцянок. Пряму мову до кожної обіцянки та докази її виконання/невиконання можна знайти в персональних профілях політиків на аналітичному порталі «Слово і Діло».

Нагадаємо, ми повідомляли, які партії пройшли б до Ради на виборах, якби вони відбулися наприкінці лютого.

Про реакцію соцмереж на президентський рейтинг КМІС, читайте за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: