Кабмін посилив відповідальність за жорстоке поводження з дітьми

Читать на русском
Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо запобігання жорстокого поводження з дітьми.

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо запобігання жорстокого поводження з дітьми.

Відповідний документ є в розпорядженні «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Звіт уряду: хто з прем’єрів звітував перед Верховною Радою та чим це закінчилосяЗа останні 17 років уряд лише чотири прем’єр-міністри звітували перед Верховною Радою щодо виконання своєї програми, після чого деякі змушені були піти у відставку.

Законопроект передбачає внесення змін до законодавства щодо посилення адміністративної та кримінальної відповідальності батьків шляхом збільшення санкцій, а також запровадження за невиконання батьківських обов'язків таких санкцій, як: громадські роботи та проходження корекційних програм; позбавлення батьківських прав за залишення дитини без піклування в закладі інституційного догляду.

Крім того, документ встановлює повноваження державних органів влади та органів місцевого самоврядування з організації невідкладної допомоги дітям у разі виникнення безпосередньої загрози їхньому життю або здоров'ю.   Нагадаємо також, що Кабмін встановив тариф на оплату первинної медичної допомоги.

Раніше повідомлялося, діти Донбасу отримають статус постраждалих унаслідок військових дій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: