У МОН хочуть змінити механізм зарахування дітей до шкіл

Читать на русском
У МОН повідомили, що таким чином гарантується першочергове право дитини з цієї території вчитися в державній або комунальній школі.

Міністерство освіти і науки України оприлюднило для публічного обговорення проект порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних і комунальних навчальних закладів для здобуття повної загальної середньої освіти.

Про це повідомляється на сайті відомства, передає «Слово і Діло».

«Проект документа описує механізми зарахування дітей до початкової (1-4 класи), базової (5-9 класи) й старшої (10-11 класи) школи. Зокрема, новий порядок зарахування до початкової школи ґрунтується на принципах її територіальної доступності. Тобто кожна школа має прийняти дитину, яка живе на території її обслуговування. Цей принцип закладений у законі «Про освіту», – йдеться в повідомленні.

У МОН повідомили, що таким чином гарантується першочергове право дитини з цієї території вчитися в державній або комунальній школі. При цьому зазначено, що за бажанням батьки можуть віддати дитину й до іншої школи на вільні місця. Зазначено, що закріплення за школами території обслуговування належить до компетенції місцевих органів влади.

Раніше уряд ухвалив нові стандарти початкової школи.

Нагадаємо, українських школярів навчать, як розрізняти фейкові новини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: