В Україні створять партію на блокчейні

Читать на русском
Українські блогери та геймери оголосили про створення першої в світі політичної сили, яка добуватиме партійні внески за допомогою майнінгу криптовалюти.

Українські блогери та геймери оголосили про створення першої в світі політичної сили, яка здобуватиме партійні внески за допомогою майнінгу криптовалюти.

Нова праволіберальна партія захищатиме інтереси айтішників, малого й середнього бізнесу, а також домагатиметься політичних цілей шляхом тролінгу. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Петро і Мазепа».

Біткойн по-українськи: новий криптовалютний офшор для корупціонерів?Криптовалюти – не лише альтернатива всім світовим грошам, але й нові можливості для корупціонерів. Що думають робити з біткойном у світі та як він приживається в Україні – в матеріалі Олександра Радчука.

До орккомітету новоствореної політичної сили увійшли відомі в українському сегменті Facebook блогери Юрій Гудименко, Антон Швець, Ігор Щедрін, Олександр Нойнець і Віктор Трегубов.

За словами засновників партії, її ідеологія – правий лібералізм, послаблення державного контролю над економікою та розширення громадянських свобод, а піар-стратегія – нещадний стьоб і гра з образами сучасної поп-культури.

Блокчейн у держструктурах: які країни вже використовують технологіюБлокчейн вже успішно використовується в 14 країнах світу, включно з Україною, де земельний кадастр працює на цій технології.

«В Україні вже прижилася концепція клоунади в політиці з подіями на кшталт «депутат привів до парламенту корову» або «лідер опозиції загрожує скинутися з даху». Ці, хм, новини на повному серйозі обсмоктували з усіх боків у пресі й на ток-шоу, вони забивали собою справжні важливі політичні події. Щоб пробитися на цьому тлі, не проплачуючи журналістам за появу на екранах і не володіючи власними телеканалами, ми вибрали стратегію, випробувану раніше панківською Найкращою партією в моїй улюбленій Ісландії. Зізнавшись собі, що політика перетворилася на клоунаду, Найкраща партія перетворила свої виступи на справжнє шоу, просуваючи одночасно своїм виборцям важливі ідеї в зрозумілій їм оболонці. У результаті лідер Найкращої партії став мером столиці, а партія виграла вибори, зумівши за кілька років правління перезапустити економіку столиці й змусивши громадян повірити в дива. Це – і наш шлях, і наш рецепт перемоги», – заявив Юрій Гудименко, один із засновників партії.

«Насправді, ми серйозно», – коментує член орккомітету Ігор Щедрін, – «_Ми вважаємо, що ухвалення закону про фріланс і захід в Україну PayPal у 1000 разів важливіші, ніж День Перемоги та 8 Березня. Що потрібно захищати інтереси тих, хто працює, а не тих, хто збирає данину. Тобто в нас із нинішніми політиками різні світогляди. А ще в нас різні методи. Вони живуть лише на гроші олігархів. А ми знайшли спосіб, як залежати лише від думки наших лоялістів, а ім'я його – майнінг. Ми перша в світі партія, яка розглядає майнінг як альтернативу внескам. Ми створили спеціальний додаток, в якому люди майнять криптовалюту на благо партії й отримують за це оркойни. У перспективі оркойнами можна буде голосувати за партійні рішення. У світі вже були вибори на блокчейні, тепер з'являється перша партія на майнінгу. Маючи цю підтримку, «Демократична Орда» просуватиме інтереси малого й середнього бізнесу, айтішників, дизайнерів, фрілансерів та інших людей, які не можуть пояснити своїм батькам, за що ж їм усе-таки платять у цих ваших інтернетах».

«Краще нести серйозні ідеї зі смішним обличчям, ніж смішні ідеї – із серйозним», – додав член орккомітету «ДемОрди» Антон Швець.

Раніше в Україні знайшли ферми для майнінгу криптовалюти, які спонсорували бойовиків.

Також відзначимо, що Європарламент посилив контроль за криптовалютою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: