Європарламент посилив контроль за криптовалютами

Читать на русском
Європарламент затвердив пакет нових заходів з боротьби з відмиванням коштів у країнах Євросоюзу, серед яких і посилення контролю за криптовалютами.

Європарламент затвердив пакет нових заходів з боротьби з відмиванням коштів у країнах Євросоюзу, серед яких і посилення контролю за криптовалютами.

Як повідомляє прес-служба ЄП, документ є п'ятим і останнім оновленням Директиви Європейського Союзу з боротьби з відмиванням грошей і частково є відповіддю на терористичні напади 2015 і 2016 в Парижі і Брюсселі, а також на офшорний скандал Panama Papers, пише «Слово і Діло».

Блокчейн у держструктурах: які країни вже використовують технологіюБлокчейн вже успішно використовується в 14 країнах світу, включно з Україною, де земельний кадастр працює на цій технології.

Нові правила надають громадянам право доступу до інформації про бенефіциарних власників фірм, що працюють в ЄС, і допоможуть уникнути корупційного використання компаній, створених для відмивання грошей, приховування багатства і ухилення від сплати податків.

Додаткові заходи також дозволять відкрити дані про бенефіциарних власників довірчих фондів і подібних організацій для тих, хто проявляє "законний інтерес". Держави-члени також збережуть право надавати більш широкий доступ до інформації відповідно до їх національного законодавства.

Нові заходи також стосуються ризиків, пов'язаних з підписними картами і віртуальними валютами. Для того, щоб припинити анонімність, пов'язану з криптовалютами, платформи обміну ними і віртуальні гаманці, як і банки, повинні застосовувати контроль клієнта з належною обачністю, включаючи вимоги до перевірки клієнтів.

Такі платформи і постачальники послуг зберігання криптовалют також повинні бути зареєстровані, як і компанії, що надають послуги з обміну валют.

Оновлена ​​директива набере чинності через три дні після її публікації в Офіційному журналі ЄС. Державам-членам буде відведено 18 місяців, щоб імплементувати нові норми в національне законодавство.

Раніше глава Twitter Джек Дорсі заявив, що бачить перспективу для розвитку цифрових грошей. На його думку, в майбутньому біткоїн стане єдиною валютою інтернету.

Національний банк Казахстану має намір заборонити купівлю-продаж криптовалют за тенге, діяльність бірж у цьому сегменті, а також будь-які види майнингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: