Шахраї ховають свої гроші у криптовалюті – Європол

Читать на русском
За підрахунками Європолу, приблизно 3-4% зі 100 млрд фунтів стерлінгів від незаконних доходів у Європі відмиваються завдяки криптовалютам.

У Європі за допомогою криптовалют відмили близько 3-4 млрд фунтів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив директор Європолу (Європейське поліцейське управління) Роб Вайнрайт в інтерв’ю BBC.

Топ-10 найпопулярніших криптовалют у світіПопулярні криптовалюти світу – на інфографіці Слова і Діла. У світі налічується близько 1,2 тисячі видів цифрових валют.

За підрахунками Європолу, приблизно 3-4% зі 100 млрд фунтів стерлінгів від незаконних доходів у Європі відмиваються завдяки криптовалютам.

На відміну від традиційних валют, вони не друкуються урядами та банками, тому над ними не здійснюється контроль та регулювання.

За словами Вайнрайта, анонімний та нерегульований характер віртуальних валют сприяє залученню злочинців. Це ускладнює поліції можливість відстежити їх, оскільки важко визначити, хто переміщує платежі.

«Вони не керуються центральним органом влади, тому поліція не може контролювати ці операції. І якщо поліція визнає їх кримінальними, то не зможе заморозити активи на відміну від звичайної банківської системи», - пояснив Вайнрайт.

Він вважає, що регулятори та лідери галузі мають разом усунути цю проблему.

Раніше в МВФ розповіли, навіщо регулювати операції з криптовалютою.

Нагадаємо, в поліції розповіли про легалізацію криптовалюти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: