Окупанти в Криму вирішили обійти санкції за допомогою криптовалют

Читать на русском
В анексованному Криму мають намір створити кріптовалютний фонд для іноземних інвесторів, щоб обійти санкції ЄС.

В анексованному Криму мають намір створити кріптовалютний фонд для іноземних інвесторів, щоб обійти санкції ЄС.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив так званий віце-прем'єр уряду Криму-постійний представник Криму при президенті РФ Георгій Мурадов, передає ТАСС.

Казахстан забороняє криптовалюти і майнінгНаціональний банк Казахстану має намір заборонити купівлю-продаж криптовалют за тенге, діяльність бірж у цьому сегменті, а також будь-які види майнингу.

«Ми ці схеми обходу санкцій обговорюємо. Один зі способів, до речі, – створення криптовалютного інвестиційного фонду в Криму, де ми зможемо акумулювати криптовалютні ресурси, переводити їх у звичайні гроші й потім використовувати їх для реалізації тих чи інших інвестиційних проектів на кримській землі», – зазначив він.

Нагадаємо, що Росія анексувала Крим у березні 2014 року. 16 березня 2014 року окупаційною владою був проведений так званий «референдум про незалежність АР Крим».

Самопроголошена кримська влада заявила, що 96% тих, хто брав у ньому участь, висловилися за приєднання Криму до Росії. 18 березня у Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму та Севастополя.

Міжнародні організації, зокрема Генеральна асамблея ООН, визнали окупацію та анексію Криму незаконною й засудили дії Росії. Проти РФ були застосовані економічні санкції.

Як повідомлялося, Європарламент затвердив пакет нових заходів із боротьби з відмиванням коштів у країнах Євросоюзу, серед яких і посилення контролю за криптовалютами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: