В СБУ прокоментували обшуки в «Мотор Січі»

Читать на русском
У рамках вказаного кримінального провадження в 2017 році, згідно з отриманою ухвалою суду, був накладений арешт на пакет акцій Мотор Січ у 56 відсотків, повідомили в прес-службі.

СБУ розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 14 і ст. 113 (підготовка до диверсії) Кримінального кодексу за фактом підготовки до скоєння дій, спрямованих на ослаблення держави через руйнування найбільшого виробника авіаційних двигунів і газотурбінних установок – компанії «Мотор Січ».

Про це повідомили в прес-службі СБУ, передає «Слово і Діло».

За даними СБУ, представники іноземної компанії розвивають сучасний завод із виробництва авіадвигунів, на який планують перенести українське виробництво й передати технології. Однак для реалізації цих намірів іноземцями вчинена опосередкована концентрація контрольного пакета акцій «Мотор Січ», який зараз оформлений на шість офшорних компаній та фізичну особу.

Співробітниками спецслужби у взаємодії з Держфінмоніторингом України встановлено, що продаж контрольного пакету акцій компанії здійснювався на адресу фізосіб і компаній-нерезидентів у обсягах менше ніж по 10%, в зв'язку з чим СБУ заявляє про спробу зацікавлених осіб приховати реальних бенефіціарів власників покупців акцій.

Відзначається, що представники компанії-нерезидента мають намір протиправно сконцентрувати придбаний пакет акцій, який забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства, й отримати повний контроль над його діяльністю в сфері військових оборонних замовлень.

У рамках вказаного кримінального провадження в 2017 році, згідно з отриманою ухвалою суду, був накладений арешт на пакет акцій «Мотор Січі» в 56%, повідомили в прес-службі.

Відзначимо також, що оборот акцій «Мотор Січі» призупинили вже дві біржі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: