Обіг акцій «Мотор Січі» призупинили вже дві біржі

Читать на русском
Фондові майданчики Українська біржа  та ПФТС ухвалили рішення про призупинення обігу акцій запорізької Мотор Січі.

Фондові майданчики Українська біржа та ПФТС ухвалили рішення про призупинення обігу акцій запорізької «Мотор Січі», з обшуками до якої сьогодні, 23 квітня, прийшла СБУ.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Суд в Києві наклав арешт на акції «Мотор Січі»Шевченківський районний суд Києва заарештував 851 994 акції Мотор Січі, які перебували на рахунках п'яти компаній, зареєстрованих на Віргінських островах і в Панамі.

«Виходячи з інформації Центрального депозитарію в понеділок про неможливість здійснювати облікові операції за акціями «Мотор Січі» УБ була змушена призупинити можливість укладення та виконання раніше укладених угод із зазначеними цінними паперами», – повідомив агентству голова правління фондового майданчика Олег Ткаченко.

Водночас він уточнив, що акції «Мотор Січі» продовжують перебувати в біржовому списку УБ.

Аналогічне рішення ухвалила ПФТС. Як повідомили агентству в прес-службі фондового майданчика, підставою для цього стала постанова Шевченківського районного суду Києва від 20 квітня 2018 року.

Відповідна постанова поки відсутня в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Оскільки ЦД не може здійснювати облікові операції за акціями «Мотор Січі», їх обіг автоматично зупинений не лише на біржовому ринку, а й на позабіржовому. Ба більше, неможливий розрахунок за старими операціями із зазначеними цінними паперами.

Нагадаємо, Служба безпеки проводить обшуки в публічному акціонерному товаристві «Мотор Січ» у Запоріжжі. Обшуки проводяться в зв'язку з підозрою в підготовці до диверсії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: