У «Мотор Січі» прокоментували обшук на підприємстві

Читать на русском
У компанії Мотор Січ заявили про відсутність загрози зриву намічених на 25 квітня річних зборів акціонерів компанії з огляду на проведення СБУ обшуків.

У компанії «Мотор Січ» заявили про відсутність загрози зриву намічених на 25 квітня річних зборів акціонерів компанії з огляду на проведення СБУ обшуків.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив голова наглядової ради компанії Анатолій Малиш, передає «Інтерфакс-Україна».

Обшуки на «Мотор Січі»: стали відомі подробиціЗапорізькі ЗМІ пов'язали обшуки СБУ на підприємстві «Мотор Січ» з ухиленням від сплати податків, а також із продажем контрольного пакета акцій іноземним компаніям.

«Із 7 ранку прибула з Києва слідча група СБУ проводить обшуки в кабінетах посадовців компанії. Представниками слідства проводиться виїмку окремих документів компанії», - повідомив Малиш.

Крім того, він не зміг уточнити, на підставі рішення якої судової інстанції відбуваються слідчі дії. «Наразі ця інформація у мене відсутня. Сподіваємося, що слідчі дії, які проводяться не поставлять під загрозу зриву намічені на 25 квітня річні збори акціонерів», - підкреслив голова наглядової ради.

Зазначимо, що співрозмовник агентства також не зміг оцінити ймовірність взаємозв'язку між обшуками, що відбуваються в понеділок на підприємстві, та відкритим у вересні 2017 року за рішенням райсуду Києва розслідуванням СБУ про законність продажу контрольного пакета акцій «Мотор Січ» власнику китайською Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co.

«Можу лише припустити, що взаємозв'язок між сьогоднішніми обшуками і розпочатим СБУ в 2017 році розслідуванням є: на сьогоднішній день це розслідування не завершене», - зазначив Малиш.

Нагадаємо, Служба безпеки проводить обшуки в публічному акціонерному товаристві «Мотор Січ» у Запоріжжі. Обшуки проводяться в зв'язку з підозрою в підготовці до диверсії.

Додамо, що Українська біржа виключила акції «Мотор Січ» із біржового списку. Слідом за нею рішення про призупинення обігу акцій компанії прийняла київська біржа ПФТС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: