Стало відомо, хто платитиме за повірку лічильників

Читать на русском
Київенерго не займається повіркою лічильників гарячої води в квартирах киян. Людям необхідно самостійно шукати компанію, яка може здійснити таку роботу.

«Київенерго» з 1 січня 2018 року не займається повіркою лічильників гарячої води в квартирах киян. Людям необхідно звертатися в одну з компаній, яка може здійснити таку роботу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті ПАТ «Київенерго», пише «Слово і Діло».

Мільйонні борги «Київенерго»: чи можуть споживачам відключити гарячу воду?У Київгазі повідомили, що через заборгованість Киъвенерго, яка наразі перевищує 200 мільйонів гривень, кияни можуть залишитися без гарячої води. Чи мають право відключити воду населенню в компанії, розбирались експерти.

«З початку 2018 року в дію вступили затверджені НКРЕКУ нові тарифи на централізоване опалення і гаряче водопостачання, в яких не передбачені витрати на повірку індивідуальних лічильників гарячого водопостачання», - йдеться в компанії.

Основою став закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». У документі говориться, що обслуговування і заміна приладів обліку теплової енергії здійснюється за рахунок їх власників.

Щоб перевірити лічильник гарячої води, клієнтам варто спілкуватися в компанію, яка має право на проведення подібних робіт. Оплатити цю послугу власникам лічильників доведеться самостійно.

Нагадаємо, НКРЕКУ визначилася з тарифами на електрику.

Раніше, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв штрафні санкції для постачальників послуг, якщо вони будуть завищувати рахунки за ЖКП.

Скільки українці заборгували за комуналку за підсумками 2017 року - в нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: