Обшуки в Мін'юсті: відомство подало позов проти «Київенерго»

Читать на русском
Міністерство юстиції через суд вимагає від Київенерго відшкодувати їм 54 мільйони гривень, які відомство відправило приватній компанії.

Через тиждень після отримання детективами Національного антикорупційного бюро доступу до документів Міністерства юстиції та за тиждень до самих обшуків відомство подало позов до «Київенерго» з вимогою відшкодувати збитки, які були завдані погашенням заборгованості в 54 мільйони гривень перед приватною компанією.

Про це в коментарі журналісту «Слова і Діла» розповіла перша заступниця міністра юстиції Наталія Бернацька (Севостьянова).

«Після того, як у 2017 році 100% акцій «Київенерго» перейшли у власність компанії ДТЕК, Міністерство юстиції скерувало регресний позов проти «Київенерго» з вимогою відшкодувати сплачені за вимогою відшкодувати сплачені на вимогу Європейського суду з прав людини кошти до державного бюджету України», – заявила заступниця міністра.

За її словами, позов був поданий 30 листопада до Господарського суду міста Києва.

Як відомо, ДТЕК став власником 100% акцій «Київенерго» в серпні 2017 року, купивши 25% акцій, що належали Фонду державного майна.

Нагадаємо, 23 листопада НАБУ отримало тимчасовий доступ до документів Мін'юсту в справі про розтрату 54 млн грн.

Раніше в Бюро заявили, що прийшли з обшуками до Мін'юсту через оперативну інформацію про знищення потрібних їм документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: