Названа дата поставок Javelin

Читать на русском
Міністр оборони Степан Полторак вважає, що вдалося зняти блокаду на постачання озброєння й техніки в Україну.

Міністр оборони Степан Полторак вважає, що вдалося зняти блокаду на постачання озброєння й техніки в Україну.

Про це він сказав у інтерв'ю BBC News Україна, оприлюдненому у вівторок, 24 квітня, на сайті Міноборони, пише «Слово і Діло».

Порошенко підтвердив: Javelin поставлять за рахунок СШАУкраїна і США провели «копітку роботу», щоб домовитися про фінансування поставок протитанкових ракетних комплексів Javelin.

«Якщо порівняти з 2014 роком, то ту блокаду, небажання постачати нам озброєння й техніку, ми подолали. Щодо поставок Javelin в Україну, то вони будуть своєчасно. І під час останнього мого візиту до США 2 лютого ми домовилися з міністром оборони Меттісом про дату. Я точно знаю, коли вони будуть, ми до цього готуємося. Ми відібрали людей і готуємо їх. Вони проходять теоретичну підготовку, вивчають різні протитанкові системи, не лише Javelin», – сказав Полторак.

Водночас він зауважив, що американським протитанковим комплексам Javelin приділяють занадто багато уваги.

«Наприклад, Javelin стріляють на відстань 2 кілометри, «Стугна» (українська протитанкова ракета – ред.) – на 5 кілометрів. Javelin виконують трохи інші завдання, але самі по собі не вирішать усіх проблем на лінії зіткнення. Тому не потрібно переоцінювати важливість Javelin, а використовувати їх тоді, коли буде потрібно – на важких і загрозливих напрямках», – пояснив він.

Міністр додав, що якби «в нас там було 10 тисяч Javelin – це одна справа, але коли в нас 35 цих установок – зовсім інша. Тому давайте ми спочатку їх отримаємо, а потім ви дізнаєтесь, як ми їх використовуватимемо».

Полторак також повідомив про плани закупити цьогоріч антиснайперські комплекси в Канаді, а також про договори про допомогу зі США, Литвою, Латвією та Польщею.

Також Україна домовляється зі США про способи поставки Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: