Тимчук прокоментував схвалення Держдепом постачань Javelin в Україну

Читать на русском
Нардеп Дмитро Тимчук повідомив, що сама інформація про наміри поставити Javelin в Україні змусили РФ провести екстрені заходи на Донбасі.
Дмитро Тимчук

Поставки американських Javelin в Українe відбудуться за рахунок військової допомоги Сполучених Штатів Америки.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, повідомляє «Слово і Діло».

«Отже, останній крок фактично зроблений – Держдепартамент США схвалив продаж Україні протитанкових ракет і ракетних установок Javelin (37 пускових установок і 210 ракет). Зауважимо – не за рахунок нашого бюджету, а в рахунок військової допомоги самих США Україні», – зазначив нардеп.

За його словами, одні лише розмови про постачання американських Javelin змусили нервувати не тільки Кремль, але й російських військових на Донбасі.

«З кінця минулого року в «1-м АК ДНР» і «2-м АК ЛНР» проводяться екстрені заходи з посилення захисту бронетехніки, в самій Росії співробітники НДІ російського Міноборони у форсованому режимі працюють над створенням «ефективного захисту» від американських ПТРК, яку можна було б встановлювати на танки і БМП в польових умовах на Донбасі», – заявив Тимчук.

Нагадаємо, Україна домовлялася зі США про способи поставки Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: