Держдеп схвалив поставки Javelin в Україну

Читать на русском
В Агентстві з оборонного співробітництва Пентагону повідомили про майбутні постачання в Україну пускових установок Javelin.
Javelin

Державний департамент Сполучених Штатів Америки дав принципову згоду на поставки Україні протитанкових ракетних комплексів Javelin.

Про це йдеться в повідомленні Агентства з оборонного співробітництва Пентагону, повідомляє «Слово і Діло».

«Державний департамент у принципі схвалив можливі військові поставки Україні ракет Javelin і командних пускових установок на суму 47 мільйонів доларів», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, Агентство направило відповідний проект угоди для затвердження в Конгрес. У відомстві зазначили, що Україна запросила у США 210 ракет і 37 пускових установок з розрахунком, що дві з них будуть використовуватися для запчастин.

«Передбачуваний продаж буде внеском у зовнішню політику і національну безпеку Сполучених Штатів шляхом вдосконалення безпеки України. Комплекси Javelin допоможуть Україні створити довгострокові оборонні можливості для захисту свого суверенітету і територіальної цілісності і відповідатимуть вимогам національної оборони», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Україна провела переговори з главою Пентагону про постачання Javelin в Україну.

Раніше стало відомо, що Україна домовляється з США про способи поставки Javelin.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: