Вибори в Криму: в ПАРЄ ініціюють дебати

Читать на русском
З ініціативою не визнавати вибори президента Російської Федерації в ПАРЄ виступила Україна.

Віце-президент ПАРЄ Володимир Ар'єв заявив, що подав заявку на проведення дебатів з питання невизнання російських виборів в анексованому Криму на квітневій сесії Асамблеї в Страсбурзі.

Як інформує «Слово і Діло», про це у вівторок, 20 березня, повідомляють Крим.Реалії.

Крим починає набувати ознак «гарячої точки» – ЄльченкоПостпред України в ООН Володимир Єльченко розповів, чому в ООН можуть перейти до активних дій щодо Криму.

Дебати можуть бути проведені в квітні поточного року.

«Очевидно, Україна повинна звертатися до міжнародного співтовариства, щоб засудити незаконні вибори на анексованому півострові. Принаймні я, як глава делегації в ПАРЄ, вже подав заявку на проведення поточних дебатів на квітневій сесії в Страсбурзі. Але, очевидно, ми можемо віддати перевагу підтримці термінових дебатів із розширеної тематики щодо Росії, якщо таке подання на розширену тематику зробить делегація Великобританії», - наголосив Ар'єв.

Раніше повідомлялося, що Польща не визнає вибори в Криму.

Раніше повідомлялося, що Україна направила генсеку ООН, голові Ради безпеки і всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких йдеться про те, що проведення Росією президентських виборів в анексованому Криму порушує Статут ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: