В Азербайджані стартували дострокові вибори президента

Читать на русском
В Азербайджані в середу, 11 квітня, почалося голосування на дострокових виборах президента країни.

В Азербайджані в середу, 11 квітня, почалося голосування на дострокових виборах президента країни.

Як повідомляє АПА, на виборах представлені вісім кандидатів. Серед них і чинний глава держави Ільхам Алієв, який вважається фаворитом, передає «Слово і Діло».

Голосування завершиться о 19:00 за місцевим часом, після чого розпочнеться процес підрахунку голосів. Після того, як на початку лютого Ільхам Алієв переніс вибори із середини жовтня на середину квітня, опозиція заявила про їх бойкот.

Голова опозиційної Партії народного фронту Азербайджану Алі Керимли пояснив бойкот, зокрема, відсутністю незалежних ЗМІ й тим, що азербайджанська опозиція змушена діяти в напівпідпіллі.

Відзначимо, Ільхам Алієв став президентом після смерті свого батька Гейдара Алієва в 2003 році. Наразі спливає його третій п'ятирічний термін, що почався в жовтні 2013 року. Чинна Конституція Азербайджану не обмежує кількість термінів, протягом яких можна обіймати посаду глави держави.

У 2016 році за результатами референдуму термін повноважень президента країни був продовжений до семи років, тому наступні вибори відбудуться вже в 2025 році.

Нагадаємо, в березні Азербайджан був охоплений протестами через дострокові вибори президента.

Відзначимо також, азербайджанський лоукостер анонсував візит в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: