Виселених з РФ британських дипломатів чекають в Україні

Читать на русском
Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ домовився із Лондоном про розширення двосторонньої співпраці за кількома напрямами.

Голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що Київ домовився із Лондоном про розширення двосторонньої співпраці за кількома напрямами.

Як пише «Слово і Діло», про це він сказав за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Борисом Джонсоном, передає «Укрінформ».

Чим обернеться для РФ отруєння Скрипаля та що це означає для України?ЄС вважає РФ із великою часткою ймовірності відповідальною за отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Оцінили загострення відносин Лондона та Москви експерти.

«Ми встигли проговорити те, що будемо розширяти нашу співпрацю по стратегічних комунікаціях й інших питаннях», – зазначив Клімкін.

«Я обговорив із Борисом можливість розміщення видворених із РФ британських дипломатів в Україні, але деталі того, як це краще зробити і щодо скількох осіб – ми ще маємо узгодити», – додав міністр.

18 березня Клімкін запропонував голові МЗС Великої Британії Борису Джонсону працевлаштувати 23 висланих з РФ британських дипломатів у Києві.

Крім того, він запросив до України співробітників Британської Ради в Росії, про зупинку роботи якої також заявили в РФ.

Нагадаємо, Велика Британія вислала з країни 23 російських дипломатів та припиняє всі дипломатичні контакти з РФ на високому рівні через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

17 березня Росія оголосила про висилку 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії в Москві, а також відкликала згоду на відкриття та функціонування генерального консульства Британії в Санкт-Петербурзі. Окрім того в МЗС РФ повідомили про закриття Британської Ради в Росії.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон назвав безглуздими і шкідливими тільки для самих росіян ухвалені Москвою заходи на адресу Лондона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: