СБУ викрила російського шпигуна на підприємстві Міноборони

Читать на русском
Співробітники контррозвідки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили працівника одного із стратегічних підприємств Міністерства оборони.

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили працівника одного із стратегічних підприємств Міністерства оборони на шпигунській діяльності на користь РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБУ, пише «Слово і Діло».

Співробітники контррозвідки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ викрили працівника одного із стратегічних підприємств Міністерства оборони.

Правоохоронці встановили, що уродженець РФ, полковник запасу Збройних сил України в липні 2017 під час перебування у близьких родичів на території Росії був завербований кадровим співробітником російської військової розвідки.

«За грошову винагороду колишній український військовий здійснював збір даних для передачі російським кураторам інформації з обмеженим доступом у сфері оборони нашої держави. Спецслужби РФ, зокрема, цікавила інформація щодо виконання державних оборонних замовлень і розробок новітніх авіаційних систем виявлення безпілотних літальних апаратів, які використовуються при проведення антитерористичної операції на сході України», - встановила СБУ.

На виконання завдання представника ГУ ГШ Збройних сил РФ агент намагався придбати безпілотний літальний апарат українського виробництва з метою подальшої його передачі країні-агресору для здійснення повітряної розвідки, йдеться в повідомленні.

Оперативники спецслужби задокументували, що зв'язок з «кураторами» шпигун здійснював під час поїздок на територію РФ і за допомогою листування по електронній пошті.

«Після виконання «завдань» зловмисник планував виїхати в Росію і отримати російське громадянство. Також встановлено, що за сприяння співробітника розвідки РФ громадянин України вже отримав посвідку на проживання в Росії і переоформив військову пенсію для її отримання на російській території», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали шпигуна в Києві на робочому місці. Під час проведення обшуків за місцями роботи та проживання фігуранта справи правоохоронці вилучили матеріали, що підтверджують його протиправну діяльність.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину і обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) тривають слідчі дії.

Операція з викриття зловмисника проводилася під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури.

Раніше СБУ викрила групу торговців зброєю вивезеним з АТО.

Також відзначимо, СБУ назвала імена найманців групи «Вагнера».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: