СБУ затримала громадянина РФ, який переправляв найманців до Сирії

Читать на русском
Служба безпеки України затримала колишнього російського військовослужбовця, який був свідком переправлення найманців ПВК Вагнера з Росії до Сирії.

Служба безпеки України затримала колишнього російського військовослужбовця, який був свідком переправлення найманців ПВК «Вагнера» з Росії до Сирії.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише «Слово і Діло».

План «Троя»: чому бойовики не змогли захопити Запорізьку областьЖителі Запорізької області вороже поставилися до проросійських сепаратистів, і тому заколот провалився.

Відзначається, що правоохоронці затримали двох чоловіків, які планували нелегально перетнути кордон. Одним із затриманих виявився громадянин України. Інший – громадянин РФ, який мав при собі військовий квиток із записом про нагородження за участь у військовій операції в Сирії.

Колишній військовий РФ розповів, що під час служби за контрактом у 2015-2017 роках на ракетному крейсері «Варяг» неодноразово брав участь у переправленні до Сирії бойовиків ПВК «Вагнера» з важким озброєнням і боєприпасами.

«Наприкінці грудня ми вийшли з порту південного сходу (у Владивостоці – ред.). За кілька годин до відправлення там з'явилися 30-40 осіб без розпізнавальних знаків, проникли на корабель, із собою були ящики ... начебто, гуманітарна допомога, але нагадували ящики зі зброєю», – розповів російський екс-військовослужбовець.

За його словами, доступ до них був обмежений, а спілкування заборонене.

«За чутками, це були найманці групи «Вагнера». Фактично ніхто не знав, хто вони. Потім у січні 2016 року, коли ми вже підійшли до берега Сирії, в районі порту Тартус прийшли катери в нічний час, вони вийшли зі своїм вантажем, і більше їх ніхто не бачив», – сказав він.

Раніше повідомлялося, що нардеп Надія Савченко звинуватила СБУ в тортурах.

Також СБУ припинила використання російського ПЗ на підприємстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: