СБУ та ГПУ завітали з обшуками до головного офісу Держрезерву

Читать на русском
Правоохоронні органи проводять обшуки обшуки в центральному офісі Державного агентства резерву та держпідприємствах Златодар і Хлібна база номер 85.

Правоохоронні органи проводять обшуки обшуки в центральному офісі Державного агентства резерву та держпідприємствах «Златодар» і «Хлібна база №85».

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив голова Держрезерву Вадим Мосійчук на своїй сторінці в Facebook.

Справа «Селидіввугілля»: НАБУ обшукало автомобіль фігуранта і знайшло там мільйонАнтикорупційне бюро обшукало транспортний засіб одного з фігурантів справи про тендери державних шахт.

За його словами, обшук пов'язаний із розслідуванням за фактом переміщення зерна.

«Керуються перевіряльники рішенням Печерського суду про виїмку документів із переміщення зерна Держрезерву з Харківської до Черкаської області. Головна причина цього полягає у знищенні Держрезервом так званого «осиного гнізда» – корупційних схем, напрацьованих роками на держпідприємстві «Хлібна база №85», – написав Мосійчук.

Він також зазначив, що 17 квітня перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів підписав рішення про одночасну позапланову перевірку Держрезерву, про охорону держтаємниці за результатами перевірки СБУ.

«Офіційно заявляємо, що ми відкриті для об'єктивного розслідування й надамо всю необхідну документацію», – вказав він.

Також Держрезерв звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Кабміну і до народних депутатів із проханням втрутитися в ситуацію й узяти під контроль це кримінальне провадження для недопущення порушення норм чинного законодавства. У Держрезерві звернули увагу, що раніше кримінальне провадження було відкрите за фактом можливого закладення до Державного резерву неякісного литовського дизельного палива. Однак закупівля не відбулася, збитку державним інтересам не завдано й державні кошти не були використані. Також слідчі Генпрокуратури розслідували факти щодо можливого псування посадовими особами Держрезерву 18 тис. тонн дизельного палива, яке було закладене в 2015 році компанією «Вог Аеро Джет» на довгострокове зберігання до Держрезерву. Якість дизпалива була перевірена за всіма показниками й повною мірою відповідала вимогам. Даних про скоєння кримінального злочину встановлено не було.

Нагадаємо, що востаннє співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури обшукували Центральний офіс Державного агентства резерву України (Держрезерв) у жовтні.

СБУ та Генпрокуратура за раніше відкритою кримінальною справою проводять обшуки в приміщенні офісу ПАТ «Укрзалізниця» в Києві.

У Дніпрі СБУ викрила комерсантів на фінансуванні бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: