СБУ викрила групу торгівців зброєю вивезеною із АТО

Читать на русском

СБУ викрило в столиці організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із АТО.

Співробітники Служби безпеки України викрили у столиці організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба відомства.

Так, колишні учасники одного із добровольчих батальйонів переправляли у столичний регіон зброю та деталі для переробки та виготовлення для подальшого перепродажу. Підпільні цехи ділки облаштували в орендованому приміщенні у Солом’янському районі столиці та на одному із заводів Києво-Святошинського району.

Було проведено 12 санкціонованих обшуків за місцями проживання підозрюваних та у підпільних зброярнях. Там правоохоронці вилучили 4 протитанкові гранатомети, 2 вогнемети, 30 гранат, 2 великокаліберні снаряди, 3 кілограми пластиду, 3 детонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів вогнепальної і травматичної дії та майже 15 тисяч набоїв різного калібру.

«Оперативники спецслужби задокументували, що засоби ураження зловмисники збували представникам кримінальних кіл по всій території України. Фігуранти справи також причетні до вчинення низки злочинів на території України», - сказано у повідомленні.

Організатору та двом активним учасникам групи оголошено про підозру за ч. 2 ст. 263 Кримінального кодексу України. Їх затримано згідно із ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, на Чернігівщині ліквідували схрон боєприпасів.

Тоді як у Києві затримано чоловіка з бойовою гранатою і пістолетом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: