Антикорупційна гаряча лінія: киян закликають не мовчати

Читать на русском
КМДА прийняла рішення про створення антикорупційної гарячої лінії, щоб  анонімно повідомляти про випадки корупції у КМДА, райдержадміністраціях, комунальних підприємствах та установах місцевого рівня.

19 квітня на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення про створення антикорупційної «гарячої лінії». Це дозволить киянам анонімно повідомляти про випадки корупції у КМДА, райдержадміністраціях, комунальних підприємствах та установах місцевого рівня.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляють у прес-центрі Київської міської ради.

«Такі процедури існують у всьому цивілізованому світі, відтепер будуть і у нас. Нова система має забезпечити повну анонімність викривачам, гарантії збереження конфіденційної інформації», - зазначив ініціатор відповідного рішення Андрій Осадчук.

Він також додав, що за три місяці система має повноцінно запрацювати.

Повідомлення на гарячу лінію можна буде подавати в усній або письмовій формі.

Письмову інформацію передаватимуть в уповноважений підрозділ з поміткою «Гаряча лінія» або «Антикорупційна гаряча лінія».

Повідомлення прийматимуть у робочі дні за розкладом роботи державних установ. У позаробочий час і в святкові та вихідні дні їх записуватимуть на автовідповідач.

Раніше стало відомо, що Ситнику не вистачає ресурсів для боротьби з корупцією в оборонній сфері.

Також єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган зробив жорстку заяву в зв’язку з провалом у виконанні українським керівництвом власних обіцянок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: