Частині екіпажу судна «Норд» вдалося втекти з України

Читать на русском
Представники російського дипкорпусу вдалися до обману, щоб вивезти екіпаж судна Норд як громадян РФ, а не України.

Представники російського дипкорпусу вдалися до обману, щоб вивезти екіпаж судна «Норд» як громадян РФ, а не України.

Про це повідомляє в Facebook прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

РФ готує відповідь на затримання в Україні судна «Норд» – розвідкаЗ боку РФ в акваторії Азовського та Чорного морів можливі провокації, наслідком яких може стати затримання українських риболовецьких суден.

За його словами, 19 квітня вранці двоє українців, членів команди судна «Норд», виїхали з України до Білорусі, пред'явивши документи громадян Росії.

«В аеропорту «Жуляни» на рейс, що прямував до Білорусі, зареєструвалися нібито двоє громадян РФ, на паспортний контроль пред'явили документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ у місті Харкові», – розповідає Слободян.

За його словами, оскільки українська сторона не визнає документи, видані окупаційною владою РФ у Криму, але це не поширюється на документи, видані офіційними чинними диппредставництвами Росії в Україні, й оскільки транскрипція прізвищ громадян у паспортах РФ відрізнялася від ідентифікаційних даних громадян України-членів команди «Норду», які містилися в базах даних, дані громадяни були пропущені через кордон і вилетіли до Білорусі.

Раніше капітану судна «Норд» заборонили їздити до Криму.

Дипломати намагалися вивезти команду «Норда» - відеоРосійські дипломати намагалися вивезти команду Норда. Відео на свої сторінці у Facebook опублікував речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором Російської Федерації. Під час перевірки було встановлено, що воно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

Затримане судно з командою відконвоювали до порту Бердянська для проведення подальших перевірочних та процесуальних дій.

Повідомлялося, що 30 березня суд заарештував судно «Норд».

2 квітня капітану рибальського судна «Норд» оголосили про підозру в скоєнні кримінального злочину за статтею «Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 35 тисяч 240 гривень. Того ж дня заставу внесли.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: