Капітану «Норда» заборонили їздити до Криму

Читать на русском
Суд відпустив під особисте зобов’язання капітана керченського судна Норд. Горбенко має з’являтися до слідчого та не відвідувати Крим.

Суд відпустив під особисте зобов’язання капітана керченського судна «Норд» Володимира Горбенка.

Про це УП повідомила речниця прокуратури Криму Тетяна Тихончик, пише «Слово і Діло». Таким чином суд задовольнив клопотання прокуратури.

Дипломати намагалися вивезти команду «Норда» - відеоРосійські дипломати намагалися вивезти команду Норда. Відео на свої сторінці у Facebook опублікував речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

«Він (Горбенко – ред..) має з’являтися до слідчого, а також не відвідувати тимчасово окуповану територію півострову Крим», – пояснила Тихончик.

Раніше в середу стало відомо, що Горбенку повідомили про ще одну підозру – незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором Російської Федерації.

У ході перевірки встановили, що воно зареєстроване в окупованому Росією Криму. 30 березня суд заарештував судно «Норд» .

2 квітня капітану рибальського судна оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення за статтею «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 35 тисяч 240 гривень. Того ж дня заставу внесли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: