Українські прикордонники затримали судно РФ

Читать на русском
У неділю, 25 березня, українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовецьке судно-порушник під прапором Російської Федерації.

У неділю, 25 березня, українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовецьке судно-порушник під прапором Російської Федерації.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України (ДПСУ), передає «Слово і Діло».

«Судно «Норд» зупинили за 15 миль від Обиточної коси. Під час перевірки встановлено, що воно зареєстроване на тимчасово окупованій території АР Крим. Крім цього члени суднокоманди порушили порядок виїзду з тимчасово окупованої території України. Всі вони мали так звані паспорти громадян РФ, видані в місті Керчі», – йдеться в повідомленні.

Наразі затримане судно з командою на борту відконвойоване до порту Бердянська для проведення подальших перевірочних та процесуальних дій. Також будуть встановлюватися особи затриманих.

«На затриманих членів команди судна складені документи за статтею 204-2 КУпАП, а щодо капітана судна до СБУ направлено повідомлення за статтею 332-1 КК (порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України)», – додали прикордонники.

Водночас у прокуратурі АР Крим відзначили, що за результатами проведення першочергових слідчих дій вилучили судно й відповідну судову документацію. Готується клопотання про накладення арешту на вилучене майно.

Як повідомлялося раніше, у власності «Укрзалізниці» виявили два судна.

Нагадаємо також, у Тунісі затримали судно з контрабандною зброєю з Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: