Стало відомо, на скільки суд заарештував капітана «Норда»

Читать на русском
Прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із сумою застави в 35 тис. 240 грн для капітана Норда.

Херсонський міський суд взяв під варту капітана заарештованого російського судна «Норд» Володимира Горбенко, якого напередодні ввечері відпустили в зв'язку із закінченням терміну затримання.

Він заарештований до 31 травня, передають «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Українські прикордонники затримали судно РФУ неділю, 25 березня, українські прикордонники в Азовському морі затримали риболовецьке судно-порушник під прапором Російської Федерації.

Зазначено, що прокурор клопотав про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із сумою застави в 35 тис. 240 грн. Своєю чергою адвокат назвав запропонований розмір застави «немаленьким для людини простої, робочої».

Водночас сам Горбенко розповів суду, що заробляє на місяць 60 тисяч рублів (близько 27 тис. грн – ред.). За його словами, в нього троє дітей і непрацююча дружина. Однак капітан судна заявив у суді, що думає про можливість внесення застави.

Адвокат Горбенка Дмитро Щербина передав суду довідку за результатами огляду його підзахисного в Херсонській міській лікарні ім. Лучанського. За його словами, капітану «Норда», в якого «спостерігаються стрибки тиску», прописали пігулки й рекомендували, щоб уникнути ризику інфаркту та інсульту, пройти обстеження.

Раніше стало відомо, що до портів Криму в березні незаконно зайшли 19 кораблів.

Також для охорони адмінкордону з Кримом задіють спецлітаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: