Дипломати намагалися вивезти команду «Норда» - відео

Читать на русском
Російські дипломати намагалися вивезти команду Норда. Відео на свої сторінці у Facebook опублікував речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

З'явилось відео, на якому прикордонники спілкуються із нібито членами екіпажу судна «Норд», які перебували в дипломатичних автомобілях та намагались виїхати до Росії.

Відео на свої сторінці у Facebook опублікував речник Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише «Слово і Діло».

На відео чути, як нібито представники екіпажу судна «Норд» відмовляються виходити із дипавтомобілів РФ, бо не мають відповідного «наказу».

«Фрагмент нічного спілкування на пункті пропуску «Гоптівка» з російськими дипломатами, які «виконують наказ», - прокоментував відео Олег Слободян.

Раніше в неділю Держприкордонслужба повідомила, що команда судна «Норд» в ніч на 8 квітня намагалася залишити територію України через автомобільний пункт пропуску «Гоптівка» у Харківській області на автомобілях із дипломатичними номерами РФ.

За даними ДПСУ, вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

«На паспортний контроль вони пред’явили документи, які не дають права для перетину кордону... За спробу порушення кордону на осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП», - повідомили прикордонники.

Нагадаємо, 25 березня корабель морської охорони українських прикордонників затримав в Азовському морі риболовецьке судно-порушник «Норд» під прапором РФ. Судно зареєстроване в окупованому Росією Криму.

30 березня суд заарештував судно «Норд» . 2 квітня капітану «Норда» було оголошено підозру за «порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

6 квітня Херсонський міський суд обрав Володимиру Горбенку запобіжний західу вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у розмірі 35 тисяч 240 гривень.

Також суд оштрафував усіх 9 членів команди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: