СБУ припинила використання російського ПЗ на підприємстві

Читать на русском
Співробітники Служби безпеки України припинили використання російського програмного забезпечення на одному з підприємств в Миколаївській області.

Співробітники Служби безпеки України припинили використання російського програмного забезпечення на одному з підприємств в Миколаївській області.

Про це повідомляється на сторінці СБУ в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Правоохоронці встановили, що державний морський оператор, який має стратегічне значення для економіки і безпеки України в сфері водного транспорту, закупив небезпечну ІТ-продукцію виробництва Російської Федерації», - відзначили в СБУ.

Згідно з умовами договору, йдеться в повідомленні, російський виробник отримав можливість доступу через віддалене адміністрування до інформації і даних, використання яких могло порушити стійке функціонування важливого інфраструктурного об'єкта.

«СБУ поінформувала керівництво держпідприємства про виявлені загрози. Зараз загрози безпечному судноплавству локалізовані: використання програми виробництва Російської Федерації припинено, заблоковані канали її зв'язку з зовнішніми телекомунікаційними мережами, вживаються заходи для заміни російського ІТ-продукту на альтернативні програмні комплекси»- повідомили в СБУ.

Раніше кіберполіція викрила хакера на продаж акаунтів.

Також нагадаємо, що СБУ заблокувала шпигунську програму для смартфонів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: