Зведення штабу АТО 17 квітня: 52 обстріли, є загиблий і поранені

Читать на русском
За минулу добу, 16 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО.

За минулу добу, 16 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 52 обстріли позицій сил АТО. Троє військовослужбовців отримали поранення, двоє - бойові травмування. Один військовослужбовець загинув.

Про це в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Карта АТО: ситуація на сході України на 16 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 16 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

На луганському напрямку із забороненої 152 і 122 мм артилерії, а також мінометів калібру 82 мм і гранатометів, бойовики вели вогонь по наших позиціях поблизу Зайцевого. Крім цього, агресор застосував озброєння БМП і гранатомети по українським зміцненням під Луганським, гранатомети - неподалік Кримського, а великокаліберні кулемети - в районі Станиці Луганської і Новолуганського.

На донецькому напрямку із заборонених 120 і 82 мм мінометів, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів були обстріляні захисники Пєсків. З гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник відкривав вогонь по захисникам Водяного, Мар'їнки, Верхньоторецька, Авдіївки, шахти «Бутівка», Гнутового, Кам'янки, Новотроїцького та Широкино. Крім цього, агресор застосував бронетранспортери по нашим укріпленням неподалік Водяного, озброєння БМП - біля Талаківки і Гнутового, великокаліберні кулемети - в районі Лебединського, Мар'їнки, Талаківки, Харчовика і Павлопіля. Також під обстріл зі стрілецької зброї потрапили захисники Невельського, Опитного, Лебединського, Гнутового і Талаківки, а поблизу Широкино вівся снайперський вогонь.

Раніше бойовики повернулися до старої схеми обстрілів ЗСУ.

Також в МЗС заявили, що Україна готується до найгіршого сценарію на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: