Аваков розповів, як реінтегруватимуть Донбас

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не вважає, що реінтегрувати можна відразу весь окупований Донбас.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не вважає, що реінтегрувати можна відразу весь окупований Донбас.

Як пише «Слово і Діло», про це міністр заявив у інтерв'ю «Українській правді».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов запевняє, що у випадку невтручання РФ українська армія відновить контроль над Донбасом за кілька тижнівСказано 13 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Архів

«У мене є свій план. Він називається «тактика дрібних кроків, яким аплодують усі». Я не вважаю, що реінтегрувати можна відразу всю територію окупованого Донбасу. «Блакитних шоломів» стільки немає – на всю територію», – заявив він.

За словами Авакова, для початку, умовно кажучи, можна взяти окремо Горлівку або Новоазовський район.

Аваков пояснив, що згідно з його планом, миротворці й українські прикордонники мають узяти під контроль кордон з окупованою територією, після цього на територію мають зайти органи української юстиції, після чого на зазначеній території проводяться вибори згідно з українським законодавством.

Він додав, що не має значення, хто переможе на виборах, «головне – сформувати перехідну адміністрацію», а після цього слід ухвалити закони про амністію та колаборантів. Після цього таку «процедуру» Аваков пропонує повторювати в наступних районах.

Нагадаємо, за словами Авакова, Україна не може планувати військову операцію з повернення окупованих територій без ризику повномасштабного зіткнення з армією Російської Федерації.

Раніше Волкер розповів, чи готує Кремль новий наступ на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: