Україна готується до найгіршого сценарію на Донбасі – МЗС

Читать на русском
Існує досить висока ймовірність нанесення Росією удару по Україні на тлі останніх подій в Сирії.

Існує досить висока ймовірність нанесення Росією удару по Україні на тлі останніх подій в Сирії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у коментарі агентству «Укрінформ» у понеділок, 16 квітня, пише «Слово і Діло».

Удар по Сирії: що за цим послідує та в чому небезпека для Донбасу?США та коаліція завдали точкових ударів по території Сирії у відповідь на хіматаку. У Кремлі пригрозили, що такі дії не залишаться без наслідків. Чого чекати, розбирались експерти.

«Стовідсотково про можливу реакцію Росії на дії західних союзників в Сирії не скаже ніхто, оскільки невідомо, що в голові у пана Путіна. Але готуватися треба до найгіршого. Минулого тижня разом зі словацьким колегою (держсекретарем МЗС Словаччини Лукашем Парізеком) я був на сході, і ми побачили, що наші захисники готуються до оборонних дій і до гіршого сценарію», - сказав Боднар.

За його словами, українські дипломати зараз працюють, щоб трохи змістити фокус уваги світової громадськості з подій в Сирії на Україну в тому сенсі, що на сході нашої держави теж можливий черговий удар із боку Росії, який треба буде «відбивати» усім світом.

«Україна буде відбивати його фізично, а весь цивілізований Захід буде робити це політично і ангажувати світове протидію агресору», - додав заступник міністра.

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість мирних жителів, загиблих на Донбасі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: