У Львівській області п'ятеро осіб отримали хімічні опіки

Читать на русском
Увечері в п'ятницю, 13 квітня, у Львівській області п'ятеро пасажирів міжміського автобуса отримали хімічні опіки через речовину, яку одна з пасажирок везла в пластиковій пляшці.

Увечері в п'ятницю, 13 квітня, у Львівській області п'ятеро пасажирів міжміського автобуса отримали хімічні опіки через речовину, яку одна з пасажирок везла в пластиковій пляшці.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС у Львівській області, передає «Слово і Діло».

В яких містах України найбрудніше повітря?«Слово і Діло» розібралося, в яких містах України найбрудніше повітря та які саме речовини в ньому містяться.

«О 19:24 до рятувальників надійшло повідомлення, що в місті Городок, в автобусі, який курсував за маршрутом Львів - Угри, стався витік дезинфікуючої речовини, яку використовують для стерилізації медичних інструментів», - йдеться в повідомленні.

Речовину везла 32-річна мешканка району.

«Везла в півлітровій пластиковій пляшці дезінфікуючий засіб для домашніх потреб. Під час руху автобуса його збовтали, почалася хімічна реакція, в результаті якої речовина потрапила в салон транспортного засобу і на відкриті частини тіла інших пасажирів», - відзначили в поліції області.

Дві жінки, 29-річна жителька району і 59-річна жителька міста Городок, госпіталізовані в хірургічне відділення лікарні. У них діагностували хімічні опіки обох ніг. Трьом постраждалим медики надали допомогу і відпустили додому.

За даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження по ст.128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від 150 до 240 годин або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до двох років.

Раніше у Львові в підвалі житлового будинку виявили небезпечну речовину.

Відзначимо також, що в Міноборони спростували фейкові заяви бойовиків про наявність у ЗСУ хімзброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: