У Міноборони спростували фейкові заяви бойовиків про наявність у ЗСУ хімзброї

Читать на русском
Заяви російсько-терористичних сили на Донбасі про наявність хімічної зброї ЗСУ на складах біля Станиці Луганської є фейком, спрямованим на дискредитацію України.
фото: dpsu.gov.ua

Заяви російсько-терористичних сили на Донбасі про наявність хімічної зброї ЗСУ на складах біля Станиці Луганської є фейком, спрямованим на дискредитацію України.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

За словами представників Міноборони, спікери контрольованої Кремлем «ЛНР» поширюють неправдиві заяви про хімічну зброю, яка нібито зберігається на складах в зоні АТО в рамках інформаційної війни Росії проти України.

«СЦКК повідомляє, що в інформаційному просторі засобів масової інформації ОРДЛО з'являються фейкові інформаційні повідомлення із заявами ватажків НВФ з метою дискредитації керівництва України в порушенні міжнародного права», – відзначили в Міноборони.

Згідно з даними Міноборони, 17 квітня на сайтах НВФ в окупованих районах Луганської області з'явилися повідомлення про те, що нібито українська армія зберігає отруйні речовини на складах біля Станиці Луганської.

«Інформація, викладена в даному інформаційному матеріалі, не відповідає дійсності, оскільки керівництво держави 13 січня 1993 підписало Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення», – підкреслили в українській стороні СЦКК.

При цьому в Міноборони зазначили, що Україна «на відміну від РФ та її пособників в особі керівництва НВФ ОРДЛО» свої зобов'язання з утилізації хімічної зброї та відмови від нього виконала повністю разом із зобов'язаннями за Конвенцією про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення, яка спрямована на припинення використання протипіхотних мін.

Нагадаємо, в Пентагоні перевіряють можливу причетність Росії до хімічної атаки в сирійській провінції Ідліб, в якій урядові війська застосували зарин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: