У Львові від ускладнень кору померла дитина

Читать на русском
У відомстві нагадали, що за 14 тижнів року на кір захворіла 9861 особа – 3614 дорослих та 6247 дітей. Від ускладнень кору померли восьмеро людей – шестеро дітей і двоє дорослих.

В Україні зафіксоували ще один летальний випадок від ускладнень кору з початку року.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, у Львові померла трирічна дитина, яка не була вакцинована, пише «Слово і Діло».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

У відомстві нагадали, що за 14 тижнів року на кір захворіла 9861 людина – 3614 дорослих та 6247 дітей. Від ускладнень кору померли восьмеро людей – шестеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше на кір захворіли в Івано-Франківській (1883), Закарпатській (1693), Одеській (1 233), Львівській (986) та Чернівецькій (909) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається в Луганській (4), Сумській і Харківській (по 13), Чернігівській (15), а також Херсонській (18) областях.

У МОЗ також додали, що вакцина є в наявності в усіх регіонах. Наразі залишилося 286 тисяч доз. Нові поставки заплановані на квітень.

Раніше повідомлялося про спалах кору серед курсантів-криміналістів у столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: