Посольство РФ у США зробило заяву щодо звинувачень в отруєнні Скрипаля

Читать на русском
У російському посольстві у Вашингтоні закликають Білий дім вплинути на Британію в історії про отруєння колишнього шпигуна.
Посольство РФ в США

Білий дім ще може запобігти негативним наслідкам «фейк-історії» за звинуваченням Кремля в отруєнні колишнього полковника Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил РФ Сергія Скрипаля.

Про це йдеться в повідомленні посольства Россіійской Федерації в Сполучених Штатах Америки на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Допоможіть Лондону заспокоїтися. Останніми днями в американських ЗМІ, явно з подачі русофобських кіл вашингтонського істеблішменту, розв'язана чергова гучна антиросійська кампанія. Без єдиного факту стверджується, що за отруєнням колишнього британського агента Скрипаля та його доньки Юлії варто Москва», – підкреслюють у відомстві.

«Ще до завершення аналізів вся вина покладена на нас. І цей абсурд мало кого тут насторожує. Більш того, Москву пропонують покарати», – переконані в посольстві.

За словами дипломатів, наразі важливо спокійно і професійно розібратися в трагедії, а також виробити спільні заходи, щоб подібне більше не повторилося.

« У нинішній ситуації бачимо унікальну для вашингтонської адміністрації – як головного союзника Даунінг-стріт – можливість. У ці дні молодшому партнеру як ніколи необхідні через океан навіювання і допомога, засновані на мудрій стриманості», – додаютьу РФ.

«Ми вже не раз доводили, що на будь-які випади відповімо тією ж монетою. Будь-які поради «покарати Росію» – пропозиції нанести як мінімум такої ж шкоди самим собі», – наголошується в заяві.

Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель обговорила «справу Скрипаля» з фінським президентом.

Раніше 20 країн ЄС заявили про наміри вислати дипломатів РФ через отруєння екс-шпигуна в Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: